Omvormer 12-230 volt

De stroomomvormer maakt van 12 Volt 230 Volt. Bijvoorbeeld een vermogen van 100 Watt continu tot een piekvermogen van 6000 Watt. Het is een sinusomvormer (50-60 Hz) van de hoogste kwaliteit. Deze is constanter dan de 230 Volt van het lichtnet. Deze sinusomvormer is beveiligd met een onderspanning- en overspanningbeveiliging. Dit is bepalend voor de levensduur van de aangesloten apparatuur. Deze kwaliteit wordt ook toegepast in de duurdere jachtbouw.

Deze 230 Volt kan geschakeld worden via een voorkeuzerelais met aardlekschakelaar, geïntegreerd in het systeem naar de wandcontactdozen. Daar kan een laptop, printer cq etikettenprinter op aangesloten worden. En tevens kan de batterij van bijvoorbeeld de mobile scanner opgeladen worden.

De voorkeuzerelais zoekt of er 230 Volt van buiten aangeboden wordt. Is dit het geval, dan wordt de 230 Volt van de omvormer uitgeschakeld. Wordt er bij de wandcontactdozen geen stroom afgenomen, dan schakelt de omvormer zichzelf uit. Dit gebeurt door middel van een microprocessor gestuurde uitgang spanningsleep-modefunctie.

Wordt de 230 Volt van buiten losgekoppeld, dan schakelt het voorkeuzerelais weer om en zorgt dat de omvormer 230 Volt genereert.

Een aardlekschakelaar is in deze schakeling toegepast om dit systeem te laten voldoen aan de laatstgeldende veiligheidseisen.

De omvormer is ook in zwaardere uitvoeringen leverbaar. Bijvoorbeeld voor de onthoornbout, 2000 Watt en indien gewenst nog zwaardere.